Willekeurige wakes

Deze handleiding legt uit waarom je Tesla uit zichzelf wakker wordt en wat je eraan kunt doen.

Voor de volledige lijst van wat je kunt doen om je Tesla te helpen slapen, volg je de stappen op Phantom Drain elimineren.

Oorzaken voor systeemonderhoud

De meeste zogtaken zijn voor het voertuig om onderhoud uit te voeren. Deze onderhoudstaken en hun zoggedrag worden hieronder beschreven.

1. Onderhoud 12V hulpaccu: Schakelt elke 10-60 minuten in

Als je merkt dat je Tesla volgens een exact patroon wakker wordt, dan is dit de reden.

Volgens Tesla dienen deze wakes ter ondersteuning van het 12V-hulpaccusysteem.

Onder bepaalde omstandigheden kan dit worden veroorzaakt door de Tesla data API. Verander in Tessie Instellingen > Connectiviteit > Polling Interval in 60 seconden en wacht 24 uur om te zien of het helpt.

Als dat niet helpt, hebben veel klanten succes gehad met het verminderen van overmatig waken door de 12V-accu te laten nakijken of vervangen.

2. Uploads op de achtergrond: Wordt elke 2-15 minuten wakker

Wanneer het delen van gegevens is ingeschakeld, kan het voertuig regelmatig wakker worden en op de achtergrond gegevens uploaden naar Tesla.

Je kunt deze wakes voorkomen door Software > Gegevensdeling in het voertuig uit te schakelen.

3. Tesla check-ins: Korte wakes om de 3 tot 24 uur

Tesla implementeert voortdurend configuratiewijzigingen, waarschuwingen en updates in het hele wagenpark, zodat je voertuig regelmatig wakker wordt en contact opneemt met Tesla. Dit staat bekend als "naar huis bellen" naar het Tesla Mothership.

Deze wakes kunnen niet worden voorkomen.

4. Downloads op de achtergrond: Af en toe langdurig waken

Software-updates kunnen op de achtergrond worden gedownload en het voertuig wakker houden. Sommige software-updates worden alleen via Wi-Fi gedownload, maar andere ook via mobiele data.

Deze wakes kunnen niet worden voorkomen.

5. In afwachting van software-updates: Af en toe langdurig wakker zijn

Als er nog een software-update moet worden geïnstalleerd, kan het voertuig wakker blijven of herhaaldelijk wakker worden totdat de update is geïnstalleerd.

Je kunt deze wakes voorkomen door updates te installeren.