Fantoomafvoer elimineren

Wanneer je Tesla niet wordt gebruikt, dat wil zeggen, niet rijdt of oplaadt, kun je te maken krijgen met wat bekend staat als fantoomdrain, waarbij de batterij langzaam een paar procentpunten leegloopt in de loop van enkele uren.

Phantom drain treedt op wanneer het voertuig wakker blijft en niet slaapt om de batterij te sparen.

De onderstaande lijst bevat alle bekende oorzaken van spookafvoer bij Tesla-voertuigen en hoe je dit kunt oplossen.

Om spookafvoer te elimineren, gaat u gewoon de lijst af.

Schildwachtmodus uitschakelen

De Sentry Mode houdt het voertuig wakker om de omgeving in de gaten te houden.

Bescherming tegen oververhitting van cabine uitschakelen

De Cabin Overheat Protection houdt het voertuig wakker om het interieur te controleren en te koelen.

Delen van gegevens uitschakelen

Als het delen van gegevens is ingeschakeld, wordt het voertuig wakker en uploadt het op de achtergrond gegevens naar Tesla.

Je kunt dit in het voertuig uitschakelen onder Software > Gegevensdeling.

Gebruik niet meerdere Tesla tracking apps

Wanneer de ene service je voertuig laat slapen, kan de andere service je voertuig onbedoeld wakker houden. Dit is een neveneffect van hoe de Tesla-firmware momenteel is ontworpen.

Je kunt de toegang tot alle tracking-apps opnieuw instellen door het wachtwoord van je tesla.com-account te wijzigen.

Installeer software-updates

Het voertuig kan wakker blijven als er een update wordt uitgevoerd, maar deze nog niet volledig is gedownload en geïnstalleerd.

Apparaten buiten Bluetooth-bereik brengen

Wanneer er een Bluetooth-verbinding tot stand komt, kan het voertuig automatisch wakker worden.

Update de Tesla-app op uw apparaten

Bepaalde Tesla app-versies hebben een bug waardoor het voertuig continu wordt gewekt.

Verwijder sleutelhangers uit de buurt van het voertuig

Wanneer een sleutelhanger wordt gedetecteerd in de buurt van het voertuig (ook verticaal, in een kamer boven of onder het voertuig), kan het voertuig automatisch ontwaken.

Het WiFi-signaal verbeteren

Zwakke WiFi-verbindingen kunnen ervoor zorgen dat het voertuig wakker blijft door voortdurende verbrekingen en verbindingen. Je kunt WiFi in het voertuig uitschakelen of je WiFi-router verplaatsen om het signaal te verbeteren.

Schakel Summon Standby uit

Summon Standby houdt het voertuig wakker. Je kunt dit uitschakelen in het voertuig onder Autopilot.

Verwijder de Tesla app-widgets van uw startscherm

De Tesla app widgets communiceren met het voertuig en kunnen het wakker houden. Je kunt de Tessie-widgets veilig gebruiken.

Start het voertuig opnieuw

Er is een bekend computerprobleem dat kan voorkomen dat het voertuig in de slaapstand gaat. Je kunt de auto opnieuw opstarten door beide scrollwielknoppen op het stuurwiel in te drukken totdat het scherm wordt uitgeschakeld.

Schakel het voertuig uit

Onderliggende firmwareproblemen kunnen er ook voor zorgen dat het voertuig niet slaapt. Je kunt een power cycle uitvoeren om deze problemen op te lossen.

Peilinginterval verminderen

Onder bepaalde omstandigheden kan de Tesla data API de auto wakker maken. Verander in Tessie Instellingen > Connectiviteit > Polling Interval naar 60 seconden en wacht 24 uur om te zien of het helpt.

Vervang de 12V-batterij

Veel Tesla-eigenaren hebben succes gehad met het verminderen van overmatig schudden door de 12V-accu te laten onderhouden of vervangen.

Onderhoud het voertuig om de onderliggende onderdelen te repareren

Je Tesla wordt automatisch wakker wanneer een onderliggend onderdeel wordt geactiveerd.

Sommige onderdelen, zoals het HVAC-systeem en bepaalde sensoren, kunnen defect zijn en onnodig worden geactiveerd, waardoor het voertuig wakker wordt.

Door deze onderdelen te vervangen, kan het voertuig weer normaal slapen.