Voertuig offline / ontbrekende gegevens

Tessie krijgt gegevens van Tesla. Als er gegevens ontbreken of als het voertuig offline is, betekent dit dat Tesla geen contact kan opnemen met het voertuig.

Hoe kan ik het repareren?

Je kunt dit probleem vaak oplossen door Instellingen > Connectiviteit > Upgrade naar Next-Gen te selecteren.

Hierdoor wordt je voertuig geüpgraded naar een nieuwere verbinding, waardoor er meestal geen problemen meer zijn met ontbrekende gegevens.

Wat als dat het niet oplost?

Na het analyseren van jarenlange gegevens van de Tesla-vloot en het vergelijken van diagnosenotities met Tesla Service Centers en technici, hebben we ontdekt dat dit ook door het volgende kan worden veroorzaakt:

• Zwak mobiel of WiFi-signaal (schakel over op mobiel of WiFi)
  • Hotspot tethering (overschakelen naar mobiel of standaard WiFi)
  • Lege of defecte 12V-batterij (vervangen)
  • Defecte connectiviteitskaart (vervangen)
  • Firmwareversies voorafgaand aan 2023.44.30.7 (upgrade firmware en de MCU, indien nodig)
  • Wijzigingen aan modem en simkaart kunnen problemen veroorzaken

Probeer bij twijfel een eenvoudige oplossing door het voertuig opnieuw te starten.

Op zoek naar oude gegevens?

Tesla-voertuigen slaan geen historische gegevens op, dus het is niet mogelijk om ritten of ladingen op te halen van voor de activering van Tessie.

Als u vaak opnieuw moet opstarten

Als de tracking of connectiviteit regelmatig wegvalt en regelmatig opnieuw moet worden opgestart, is dit een indicatie dat Tesla mogelijk de 12V-batterij of de connectiviteitskaart moet vervangen.

Als het begin van een rit of lading ontbreekt

Als het voertuig stationair draait, stopt Tessie het ophalen van gegevens voor maximaal 20 minuten om het te laten slapen. Gedurende deze tijd vertrouwt Tessie op de streaming API van het voertuig om te communiceren of het rijden of opladen begint.

Als het begin van een rit of het opladen ontbreekt, betekent dit dat de streaming API van het voertuig niet heeft gemeld dat het rijden of opladen is begonnen.

Dit kan om twee redenen gebeuren:

1. De API wordt al gebruikt door een andere volgdienst. Je kunt dit oplossen door één traceringdienst te gebruiken.
  2. Het voertuig heeft een bug. Je kunt het oplossen door opnieuw te starten.