Google Assistent

Gebruik Google Assistant of Google Home om je Tesla te bedienen.

Tot juni 2023 maakte Tessie gebruik van een eigen stemapplicatie van Google Assistant om rechtstreeks met je Tesla te communiceren. Helaas heeft Google spraakapps op 13 juni 2023 gesloten.

Tessie gebruiken met IFTTT is nu de beste optie voor interactie met je Tesla via Google Assistant en Google Home. Let op: IFTTT vereist een betaald abonnement.

Koppel IFTTT en Google Assistant

1. Open de Google Home-app en ga naar Instellingen.
  2. Tik op Werkt met Google > IFTTT.
  3. Meld je aan of log in bij IFTTT.

Ontvang een Tessie-toegangstoken voor gebruik met IFTTT

Open de Tessie-app en tik op Instellingen > API voor ontwikkelaars > Toegangstoken genereren.

Je eigen spraakopdrachten maken

1. Ga naar ifttt.com/create.
  2. Selecteer Als dit > Google Assistant > Scène activeren.
  3. Voer de gewenste activeringszin in. Bijvoorbeeld "klimaat".
  4. Selecteer Dan dat > Webhooks > Maak een webverzoek.
  5. Voer voor URL in: https://api.tessie.com/VIN/command/start_climate?access_token=TOKEN
  6. Vervang VIN door het VIN van je voertuig en TOKEN door je hierboven gegenereerde ontwikkelaarstoken.
  7. Selecteer GET als methode.
  8. Tik op Actie maken > Doorgaan > Voltooien.

Je kunt nu "Hé Google, activeer klimaat" zeggen om het klimaat in je Tesla te starten.

Je kunt "start_climate" in de bovenstaande handleiding vervangen door een van de onderstaande commando's.

Maak uw eigen spraakzinnen zoals "Hé Google, maak de auto klaar".

Zie Een Google Home- of Assistent-routine maken.

Opdrachten

• activate_front_trunk
  • activate_rear_trunk
  • close_charge_port
  • close_sunroof
  • close_windows
  • disable_sentry
  • disable_valet
  • enable_sentry
  • enable_valet
  • flash
  • honk
  • lock
  • open_charge_port
  • remote_boombox
  • remote_start
  • start_charging
  • start_climate
  • start_max_defrost
  • start_steering_wheel_heater
  • stop_charging
  • stop_climate
  • stop_max_defrost
  • stop_steering_wheel_heater
  • trigger_homelink
  • unlock
  • vent_sunroof
  • vent_windows

Je kunt meer besturingselementen met extra parameters, zoals het opgeven van een laadlimiet en het verwarmen van specifieke stoelen, vinden in onze API-referentie.

If Google isn't recognizing your phrase "Hey Google, activate <x>."

Dit betekent waarschijnlijk dat je 2 verschillende Google-accounts gebruikt. Hier lees je hoe je dit kunt oplossen.

1. Druk lang op het pictogram van de Assistent-app op je telefoon en ga naar Verkennen of Instellingen.
  2. Kijk onder Instellingen naar de e-mail die wordt gebruikt.
  3. Maak in IFTTT opnieuw verbinding met Assistant door te drukken op Services > Google Assistant > Service verwijderen > Verbinden en gebruik hetzelfde account als in stap 1.